Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Xero Shoes

Xero Shoes är ett varumärke från USA som tillverkar lätta och minimalistiska barfotaskor. Designade för att gå, springa och idrotta. Skorna har en tunn och mycket flexibel sula som är designade för att passa formen på den mänskliga foten. Barfotaskor ger dig den naturliga, fria och roliga känslan av att vara barfota, dom låter dina tår sprida sig och dina fötter böja, röra sig och flexa. Samtidigt som du på ett säkert sätt kan känna världen under dig.


Xero Shoes W Mika Black

1 999 kr 1 699 kr

Xero Shoes M Alpine Black

2 099 kr 1 799 kr

Varför Barfotaskor är Bra för Löpning

Att springa i barfotaskor kan ge många fördelar för löpare. När vi springer i traditionella löparskor med tjocka sulor och stötdämpning, tenderar vi att landa på hälen vilket kan leda till en ojämn belastning på foten och en högre risk för skador. Med barfotaskor är det lättare att landa på framfoten eller mitten av foten vilket ger en jämnare belastning och minskar risken för skador. Dessutom tvingas fötterna att arbeta mer när man springer i barfotaskor, vilket kan hjälpa till att förbättra fotens styrka och flexibilitet.

Xero Shoes - Innovation i Barfotaskor

Xero Shoes är ett företag som fokuserar på att skapa minimalistiska barfotaskor med maximal rörelsefrihet och skydd. Företaget grundades av Steven Sashen och Lena Phoenix 2009, och har sedan dess blivit känt för sin höga kvalitet och innovativa design.

En av de stora fördelarna med Xero Shoes är att de tillverkas av högkvalitativa material som är både lätta och slitstarka. Sulorna är gjorda av en unik gummiblandning som ger en bra balans mellan grepp och flexibilitet, vilket gör dem perfekta för olika terräng. Skorna är också utformade för att vara andningsbara och följsamma, vilket ger en optimal löpupplevelse.

Xero Shoes erbjuder också ett brett utbud av modeller för olika behov och preferenser. De har allt från minimalistiska sandaler till mer traditionella skor med något högre sulor. Det finns också modeller med extra skydd för de som behöver mer stöd.

Att Använda Xero Shoes för Löpning

När man väl har valt rätt Xero Shoes är det viktigt att använda dem på rätt sätt för att få bästa möjliga löpupplevelse. Här är några tips:

Bygg upp träningen gradvis

Om du är nybörjare på barfotalöpning eller Xero Shoes, är det viktigt att bygga upp träningen gradvis för att undvika skador. Börja med korta sträckor och öka successivt när fötterna vänjer sig vid att springa i minimalistiska skor.

Fokusera på löpstilen

När man springer i barfotaskor är det viktigt att ha rätt löpstil. Försök att landa på framfoten eller mitten av foten, istället för på hälen. Detta minskar risken för skador och ger en mer effektiv löpning.

Slutsats

Xero Shoes är ett utmärkt val för löpare som vill ha en naturlig löpupplevelse och samtidigt skydda sina fötter. Deras minimalistiska skor ger optimal rörelsefrihet och skydd, samtidigt som de tillverkas av högkvalitativa material. Genom att välja rätt modell och använda dem på rätt sätt kan man få ut det mesta av sin löpning med Xero Shoes.

Vill du ha tips eller hjälp att välja rätt modell, så kan du kontakta oss på [email protected].