Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Xero Shoes W HFS II Black

  • 1 895 kr

I lager

Superlätt löparsko med 0mm drop och bred tåbox!

HFS  II – En ny version av Xeros mest populära löparsko. HFS II är en vidareutveckling av Xeros bästsäljande landsvägslöparsko och är nu ännu bekvämare och snyggare. 

Precis  som den ursprungliga HFS är HFS II superlätt (190 g för en i storlek 38) så att du kommer att känna att du flyger fram på vägen. Och med en ny däckmönsterinspirerad yttersula kommer du att känna dig säker även om du springer i terräng. HFS  II är så bekväma att du kanske glömmer att ta av dem i slutet av din löprunda. HFS II-sulan ser tjock ut, men det är en illusion. Xero har  lagt till ett tunt BareFoam™-lager för extra skydd och lindat det runt ovandelen vilket gör att det ser ut som att den är tjockare än den  egentligen är.

Varför HFS II?

Tja, det kan vara för "Highly Flexible Sole" som låter din fot röra sig  naturligt, eller ansiktsuttrycket du kommer att göra när du tar på dig  den - "Happy Face Shoe" - eller hur du springer i den med en "High  Frequency Stride”, eller vad du utbrister när du tar på dig den och  känner komforten och den lätta vikten: ”Heliga ___ ___!”

Det finns lika många möjliga svar som det finns saker du kommer att göra i HFS II. Om dina fötter inte mår lika bra i slutet av dagen som de gjorde i början, har du inte provat HFS II .Livsförändrande komfort och överlägsen prestanda kommer från att låta dina fötter göra det som är naturligt – böja, röra sig, flexa och känna. 

Alla Xero-skor har en bredare, fotformad tåbox som låter tårna spridas och slappna av, en icke-förhöjd "zero drop"-häl för korrekt hållning, låg  till marken design för perfekt balans och smidighet, och en flexibel sula som ger dig "precis rätt" skydd så att du kan böja dig, röra dig,  flexa och "Live Life Feet First"!

Funktioner:

  • Natural FIT: En bred tåbox låter tårna sprida ut sig, slappna av och fungera naturligt.
  • Natural Motion: HFS II är tillräckligt flexibel för att låta dina fötter böjas, röra sig och böjas på det sätt som fötterna är tänkta att göra. 
  • Noll drop: "xero-drop"-designen (icke-förhöjd häl) möjliggör korrekt hållning och den är byggd lågt mot marken för balans och smidighet.
  • Naturlig känsla: HFS II har en 5mm "feeltrue"®-gummisula för att ge dig rätt kombination av skydd plus markfeedback så att din hjärna vet hur den ska röra din kropp optimalt. Du kan också ta bort den 2 mm tjocka innersulan för en mer barfotaupplevelse.
  • Superlätt: 190 gram i storlek 38!

Kommentar: Jag som provat dessa skorna använder storlek 42,5 på Altra och storlek 41 på Vivobarefoot. Min fotlängd är 25,5cm. På Xero shoes HFS Runner  passar storlek 41,5 för mig men väljer storlek 42 för att ha lite mer utrymme som jag tycker är bekvämt.

Storlekstabell

EU Storlek
Måttet på innersula (cm)
Längd på din fot (cm)
37
23,5
Upp till 23,0cm
37,5
24,0
Upp till 23,5cm
38
24,5
Upp till 24,0cm
38,5
25,0
Upp till 24,5cm
39
25,5
Upp till 25,0cm
39,5
26,0
Upp till 25,5cm
40
26,5Upp till 26,0cm
40,5
27,0Upp till 26,5cm
41
27,5Upp till 27,0cm
41,5
28,0Upp till 27,5cm