Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Fischer Twin Skin Pro IFP

  • 3 999 kr
  • 2 999 kr

I lager

Lätta och fina skinskidor perfekta för den som fort vill komma ut och åka utan att krångla med fästvalla!

Twin Skin Pro ger massor av prestanda! Den har en lätt konstruktion med 70 % mohair Twin Skin för grepp när förhållanden blir hårda eller isiga. Effektiv Forward-design optimerar kickfasen för skidåkare på alla nivåer. Skidans bindningsplatta, IFP, gör att du enkelt och verktygsfritt kan flytta bindningens position för att anpassa fäste och glid efter terräng och snöförhållanden. På undersidan har skidans glidzoner ett World Cup Pro-belag som kommer att ge utmärkta glidande egenskaper. Fästzonen är försedd med Fischers unika twinskin-konstruktion med två hudar - en på vardera sida om styrspåret. Två separata hudar ger säkert fäste och härligt glid oavsett snöförhållanden. Hudarna är tillverkade i en materialmix med 70% mohair och 30% syntet.  

Lätt att välj rätt längd: Vet du inte vilken längd du ska välja så väljer vi längd åt dig. Skriv din vikt och längd när du beställer samt om du är nybörjare, van åkare eller elit. Tycker vi att en annan längd passar bättre än den du valt så ändrar vi men kontaktar dig i så fall före vi skickar skidorna. Generellt sett kan man säga att skidorna inte bryr sig om hur lång du är. Din vikt och din skidvana är det mest väsentliga när det kommer till att välja skidlängd och spann. Men allt för långa skidor i förhållande till din kroppslängd kan så klart kännas en aning klumpigt. Väger du mer än 70-75 Kg och är längre än 170 cm så välj fullängd, 207 cm. Vi kan även hitta skidor på 202 cm som kan passa men det är generellt lättare att hitta bra skidor på 207 cm om du väger över 75 kg. Väger du 65-75 kg och ligger mellan 165-175 cm så passar oftast 202 cm bra. När du väger över 70 Kg kan du även välja 207 cm. För dig som väger 55-65 Kg och ligger mellan 160-170 cm så passar ofta 197 cm. Vill du ha lite mjukare skidor så kan även 191 cm passa men det är lättast hitta bra par på 197 cm eller att gå upp på 202 cm. 

Längd: 197 cm passar 50-65 Kg / 160-170 cm
Längd: 202-203 cm passar 65-75 kg / 165-175 cm
Längd: 207-208 cm passar 75 Kg < / 170 cm < 

Viktor Brännmark, Piteå Elit (Flera SM-medaljer) och Klas Nilsson, Exsitec Ski Team (5a Vasaloppet) hjälper att ta ut dina skidor. 

Kom ihåg att välja till bindningar! 

Egenskaper:

  • Vikt: 1.330g/197cm
  • Sidecut: 41-44-44
  • TWIN SKIN - Två separata hudar som ligger förskjutet mot varandra samt varierat utstick ger en fantastisk känsla och glid. Mohair hudarna ger ett säkert fäste i alla fören.
  • Material skin-hud: 70% Mohair/30% syntet
  • CLASSIC 812 - Race-konstruktion med lång, dynamisk waxfickemönster för att minimera waxbortfallet när du åker. Idealiskt för kallare och torrare förhållanden.
  • POWER EDGE - Förstärkta kanter ger längre livslängd och bättre förutsättningar för din längdskidvallning.
  • AIR CORE BASALITE PRO - Extremt lätt och vridstyv kärna med stabila sidoväggar. Förstärkt med basaltfiber för bästa flexkaraktär.

Välj till: Fischer Race Classic IFP-bindningar

Den här Turnamic-bindningen är nya standarden hos Fischer och Rossignol och är flyttbar utan verktyg, du kan flytta den enkelt med handen direkt i spåren. Fischer Race Classic IFP är en toppmodell med praktiska step-in funktionen, den låser fast pjäxan när du kliver i bindningen. På grund av denna funktion är modellen något tyngre än Race Pro-modellen. Väldigt enkelt att flytta bindningarna utan att något verktyg behövs. Flytta bindningarna fram för bättre fäste och flytta bindningarna bak för bättre glid. Går att flytta bindningen tre steg fram och tre steg bak. Det gör en stor skillnad att gå mellan ytterlägena.

Vid samtidigt köp av skidor monterar vi bindningen i standardläge och den storlek du uppgett . Du kan senare justera bindningens läge och storlek om du önskar!