Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Fischer Twin Skin Carbon Pro IFP 2021/2022

 • 6 999 kr
 • 4 499 kr

I lager

Det senaste tillskottet till Twin Skin Race-familjen är här! Med kortare och bredare hudar utformade för att ge en stark kick och samtidigt behålla ett perfekt glid. Basen är konstruerad med Cold Base Bonding-teknik som ger bättre vaxning och slipning för att maximera din hastighet.
Unique

Det som gör Twin Skin så speciellt är de två separata hudremsor som är placerade i offset-position med varierande djup för jämnt och balanserat glid. Twin Skin säkerställer bra grepp i hårda och isiga förhållanden. Tack vare den unika teflonbeläggningen minimeras fuktabsorptionen och efterföljande isbildning.

Egenskaper:

 • Cold Base Bonding - En revolution inom skidtillverkning. Ger ett belag som är slätare och absorberar paraffin bättre. Garanterar maximalt glid.
 • Air Core Carbon - Den mest framgångsrika kärnan i världscuppens historia. Extremt lätt, stark och vridstyv.
 • Twin Skin - Två separata hudar som ligger förskjutet mot varandra samt varierat utstick ger en fantastisk känsla och glid. Mohair hudarna ger ett säkert fäste i alla fören.
 • Classic 902 - Spannkurva med minskat tryck i ändarna för mjukare spår.
 • DTG World Cup Plus - En grövre struktur idealisk för varmare och fuktigare förhållanden. Slipad med naturliga diamanter.
 • FCF - Fischer Carbon Fiber - Multiaxial T300 1K carbon fibre. High strength and minimum weight laminate.
 • Finish First - Finish First är den övergripande termen för alla våra behandlingar av belaget.
 • Precision Pairing System - Exakt automatiserad mätning av varje skida för optimal parning av skidor.
 • Prewaxed - Infraröd paraffinering för bästa glid direkt från start. Skyddar från smuts och oxidation under lagring och transport. Powered by VAUHTI.

Välj till: Fischer Race Classic IFP-bindningar

Lätt att välj rätt längd: Vet du inte vilken längd du ska välja så väljer vi längd åt dig. Skriv din vikt och längd när du beställer samt om du är nybörjare, van åkare eller elit. Tycker vi att en annan längd passar bättre än den du valt så ändrar vi men kontaktar dig i så fall före vi skickar skidorna. Generellt sett kan man säga att skidorna inte bryr sig om hur lång du är. Din vikt och din skidvana är det mest väsentliga när det kommer till att välja skidlängd och spann. Men allt för långa skidor i förhållande till din kroppslängd kan så klart kännas en aning klumpigt. Väger du mer än 70-75 Kg och är längre än 170 cm så välj fullängd, 207 cm. Vi kan även hitta skidor på 202 cm som kan passa men det är generellt lättare att hitta bra skidor på 207 cm om du väger över 75 kg. Väger du 65-75 kg och ligger mellan 165-175 cm så passar oftast 202 cm bra. När du väger över 70 Kg kan du även välja 207 cm. För dig som väger 55-65 Kg och ligger mellan 160-170 cm så passar ofta 197 cm. Vill du ha lite mjukare skidor så kan även 191 cm passa men det är lättast hitta bra par på 197 cm eller att gå upp på 202 cm. 

Längd: 197 cm passar 50-65 Kg / 160-170 cm
Längd: 202-203 cm passar 65-75 kg / 165-175 cm
Längd: 207-208 cm passar 75 Kg < / 170 cm < 

Viktor Brännmark, Piteå Elit (Flera SM-medaljer) och Klas Nilsson, Exsitec Ski Team (5a Vasaloppet) hjälper att ta ut dina skidor. 


TURNAMIC® bindningen för klassiskt är utvecklad från idrottsutövare från världscupen och gör det möjligt för dem att placera bindningen snabbt, enkelt och utan verktyg. FLOWFLEX®-tekniken gör det möjligt för bindningen att flexa med skidan för optimal överföring av energi. Det här är toppmodellen i kategorin och bindningen som du ser i världscupen. Den uppdaterade Turnamicbindningen är lättare och så klart flyttbar utan verktyg. Du flyttar bindningen enkelt med fingrarna, även med en skidhandske på.

Ta hand om dina skinskidor!

För att få ut det mesta av din skinskida så tycker vi att du också ska ta hand om huden som sitter på undersidan av den. Med enkla medel och lätta produkter håller du skinhuden ren och fräsch och förlänger hållbarheten. Du hittar våra olika produkter och set under våra vallasidor för skinskidor. Skinskidor kan du också valla med glidvalla för att optimera farten och glidet även om det inte är något du måste göra.