Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Barfotaskor för barn

Barfotaskor ger fötterna möjlighet att röra sig fritt, precis som när du är barfota. De är designade för att imitera den naturliga känslan av att gå barfota, samtidigt som de skyddar fötterna. Det finns barfotaskor till alla säsonger, vår skor, sommar skor, höst skor och vinterskor. Vi säljer största delen barfotaskor för barn från Vivobarefoot men har även skor från Merrell och Omaking. Vivobarefoot är kända för att tillverka bekväma och hållbara barfotaskor för barn i alla åldrar.

Är Barfotaskor bra för barn?

Barfotaskor är bra för barn på många sätt. Genom att imitera den naturliga rörelsen av att gå barfota, stärker barfotaskor barnens muskler i foten, förbättrar deras balans och koordination samt minskar risken för skador. 

Fördelar med barfotaskor för barns utveckling och hälsa

Barfotaskor för vinter till barn

ja, det finns barfotaskor till vinter! Barfotaskor tillverkade med vattentäta material och varma foder hjälper till att hålla fötterna torra och varma i kalla vinterdagar. Barfotaskor ger fötterna möjlighet röra sig naturligt, medan traditionella vinterskor ofta har tjock sula och begränsad rörlighet. Tänk på att välja barfotaskor med varmt foder och vattentäta material, till exempel Vivobarefoot Lumi, för att säkerställa varma och torra fötter under vinterdagar.

Kan barn använda barfotaskor som gympaskor?

Ja, det går utmärkt! Barfotaskor tillåter fötterna att röra sig naturligt, vilket är viktigt för utveckling och hälsa hos barn. Traditionella gympaskor har ofta tjockare sula och ger en begränsad rörlighet, barfotaskor har istället en väldigt tunn sula som ger frihet till fötterna och möjlighet att använda alla fotens muskler, så som de är avsedda för.

Fördelar för barn som använder barfotaskor som gympaskor

Välj rätt skostorlek till ditt barn

Mät barnets fot från häl till stortån. Kontrollera sedan storlekstabellen på skorna (Den hittar du oftast i beskrivningen på produkterna) och välj en storlek som matchar mätningen. Vi brukar rekommendera att man väljer en storlek som är ca 1cm större än sitt barns fot.
Tänk på att måttet på storlekstabellerna är innermåttet på skon. Sen får ditt barn prova skorna och känna efter så dom inte känns får trånga eller för lösa.

Köp nu och ge ditt barn den bästa möjliga starten med rätt skor!