Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Turskidor och snöskor

Turskidor, skogsskidor och Jaktskidor  för skog, lössnö, skare och fjäll - Alla modeller är mycket noga utvalda av oss! 

När man ska köpa skidor för skog eller fjäll finns det en del saker man ska tänka på. Ska de användas i skogen, i mycket lössnö, på fjället eller för toppturer? Vi har testat alla modeller vi säljer och har stor kunskap om vad som fungera i olika miljöer och till olika ändamål. 

I skogen fungerar det oftast väldigt bra med skidor utan stålkant och som är lätta och smidiga. De ska ha bra bärighet och inte sjunka igenom lössnön. Det får man genom att välja breda eller långa skidor. Korta breda skidor är mer smidiga än långa skidor om skogen är tät medan långa skidor fungerar bra om man mest ska åka rakt fram i lite glesare skog. 

På fjället kan det vara bra med stålkant där det kan bli isiga partier och åkning på skrå. Ska de även användas för att gå upp på toppturer krävs det ännu lite mer av skidorna, som då också ska vara åkvänliga utför. 

Åsnes Cecilie WL/FL

5 299 kr 4 799 kr

Åsnes Nansen WL/FL

4 999 kr 4 499 kr

Åsnes Combat Nato Jeger

5 699 kr 4 899 kr

Upptäck vårt utbud av högkvalitativa turskidor. Våra skidor är speciellt designade för att ge dig en optimal kombination av glid, stöd och komfort under långa turer i skog och fjäll. Köp dina turskidor hos oss idag och ta dina skidturer till nästa nivå med bekväma och stabila skidor!