Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Calazo Fjällkartor

  • 149 kr
  • 129 kr

I lager

Materialet  
Calazo trycker sina kartor på ett syntetmaterial som heter Tyvek. Tyvek är helt okänsligt för vatten och otroligt slitstarkt och motståndskraftigt mot alla typer av slitage. Dessutom är kartorna väldigt följsamma och lätta att vika som man vill. Materialet är garanterat av tillverkaren att hålla för 20 000 vikningar.

Utsnitten
Noga utvalt utsnitt med tanke på vad kartan skall användas till. De fjällkartor och terrängkartor som Lantmäteriet ger ut tvingar inte sällan en vandrare eller paddlare att köpa flera olika kartor för att viktiga friluftsområden hamnar mitt i skarven.

Priset
Eftersom kartorna tål vatten behöver man inte köpa till skyddande kartfodral eller krångla med inplastningar. Kartorna är också tryckta på båda sidorna vilket gör att väldigt stora områden ryms på en och samma karta. Till exempel täcker Calazos dubbelsidiga karta över Kebnekaisefjällen in ett område som motsvarar hela tre av Lantmäteriets kartor. Och priset du betalar ligger marginellt över vad en enkelsidig papperskarta kostar i butiken.

Calazos fjällkartor i tyvek finns i skala 1:100 000 och 1:50 000 (bara tillgängligt över södra delen av fjällkedjan i dagsläget). Storleken på själva kartorna varierar mellan 50x70 cm eller 70x100 cm, beroende på vilket som passar bäst för det aktuella området

Mer detalajerad info om varje kartas område finns här: http://www.calazo.se/kartor/fjallkartor


Calazo Äventyrsfoto

349 kr 199 kr

Calazo Terrängkartor

149 kr 129 kr