Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Therm-a-Rest NeoAir UberLite regular - 250 gram

  • 3 199 kr
  • 2 399 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Therm-A-Rest Neoair Uberlight Regular är ett ultralätt liggunderlag med minimal packvolym. Endast 250 gram men ändå med en tjocklek av 6,4 cm och ett R-värde på 2,3 enligt den nya standarden ASTM F3340.

Neoair Uberlite är Thermarests lättaste isolerade liggunderlag någonsin och är framtaget med deras patenterade Triangular Core Matrix™ konstruktion. Denna konstruktion erbjuder det bästa värme-till-vikt-förhållandet för uppblåsbara liggunderlag och skapar en stabil yta samtidigt som den minimerar förlusten av värme. Att Thermarest pressat ned vikten påverkar så klart slitstyrkan och livslängden. Om du köper detta liggunderlaget behöver du vara uppmärksam på hur du behandlar det. Jämfört med NeoAir Xlite så har till exempel UberLite hälften så tjock ytterväv (15D mot 30D).

Vi på Northsport har hårdtestat Uberlite utan problem. Vi har haft det på ojämnt underlag, vassa kvistar under tältduk, blåbärsris och barn som hoppat på liggunderlaget. Vi kanske har haft tur men vår erfarenhet är att det tål en hel del. Första intrycket är att materialet är som en tunn vindjacka som skulle kunna gå sönder av mista skav men så är inte fallet. Men vi rekommenderar att alltid ta med lagningskit som följer med. Jämför vi med andra liggunderlag vi säjer som Klymit så har de mindre kostsamma liggunderlag som har högre R-värde och mer slitstarkt och lite mindre halkigt material. Men när det kommer till vikt, packvolym och färdig tjocklek så slår inget Uberlite. R-värdet på 2,3 tycker vi fungerar fint till sen vår, sommar och tidig höst. Använder du tunt cellplatsliggunderlag. som många använder mot ryggen i ryggsäcken, så förbättrar du snabbt dess isolerande egenskaper. Ett till plus med Uberlite är att luftkanalerna är horisontella vilket gör att det följer kroppen på ett väldigt bra sätt.  

Denna senaste versionen av Uberlite har en högpresterande WingLock-ventil, som har tre gånger mer luftflöde än den klassiska ventilen tack vare en enkelriktad uppblåsning. En pumppåse för enkel uppblåsning, en packpåse och ett reparationskit följer med. 

Avsaknaden av fyllnadsmaterial i kanalerna gör att NeoAir blir lätta och väldigt packbara.

Specifikationer
Vikt: 250 gram
R-värde: 2.3
Bredd: 51 cm
Längd: 183 cm
Tjocklek: 6,4 cm
Hopppackad: 15 x 9 cm
Material (ovandel): 15D Nylon
Material (underdel): 15D Nylon
Material: Nylon, Polyuretan