Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Rossignol X-IUM R-Skin

  • 4 799 kr
  • 3 299 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

X-ium Premium R-Skin är en skida för åkare med ambitioner men även teknik. Den har Rossignols beprövade edge- och air tip-teknik för maximalt glid och acceleration. Skidans universella flex och spann gör att skidan går bra i många fören. Rossignols beprövade honeycomb-konstruktion erbjuder ultralätt precision och kraft för prestanda på podiumnivå. Den universella flexen och spannet utmärker sig i ett brett spektrum av förhållanden, medan dess R-Skin-bas bjuder alltid färdiga stak- och glidprestanda under alla typer av snö. Skidan utrustad med en IFP-platta och är kompatibel med det nya Turnamic®-bindningssystemet som gör det enkelt att flytta bindningen fram och bak.

Grym skida! Kräver en aktivare kick (en åkare med bra teknik) men ger då en fantastisk känsla & fart! Används av vår butikschef Viktor på träning, glidet och fästet motsvarar nästen ett vanligt klassiskt X-IUM tävlingspar. Kanske världens bästa skinskida!

Lätt att välj rätt längd: Vet du inte vilken längd du ska välja så väljer vi längd åt dig. Skriv din vikt och längd när du beställer. Tycker vi att en annan längd passar bättre än den du valt så ändrar vi men kontaktar dig i så fall före vi skickar skidorna. Generellt sett kan man säga att skidorna inte bryr sig om hur lång du är. Din vikt är det mest väsentliga när det kommer till att välja skidlängd och spann. Men allt för långa skidor i förhållande till din kroppslängd kan så klart kännas en aning klumpigt. Väger du mer än 75 Kg och är längre än 170 cm så välj fullängd, 208 cm. Vi kan även hitta skidor på 203 cm som kan passa men det är generellt lättare att hitta bra skidor på 207 cm om du väger över 75 kg. Väger du 65-75 kg och ligger mellan 165-175 cm så passar oftast 203 cm bra. När du väger över 70 Kg kan du även välja 208 cm. För dig som väger 55-65 Kg och ligger mellan 160-170 cm så passar ofta 197 cm. Vill du ha lite mjukare skidor så kan även 191 cm passa men det är lättast hitta bra par på 197 cm eller att gå upp på 203 cm. 

Längd: 197 cm passar 50-65 Kg / 160-170 cm
Längd: 203 cm passar 65-75 kg / 165-175 cm
Längd: 208 cm passar 75 Kg < / 170 cm < 

Egenskaper:

  • Vikt: 570 gram/skida
  • Dimensioner (mm): 41/44/44
  • Kärna: Honeycomb

Skidlängd: Längden på skidorna beror i grunden på två saker, din längd och din vikt. Generellt bör vuxna åkare ha klassiska skidor som är 20-30cm längre än kroppslängden (ca 5-10cm för skateskidor). Skriv gärna om ni har några funderingar.

Bindningen Turnamic Race: En riktigt pålitlig och bra bindning! Flyttbar utan verktyg. Det är smidigt och enkelt att flytta bindningen framåt eller bakåt och du behöver inte ta av dig handskarna för det. Perfekt om du vill flytta tyngdpunkten för att ändra förhållandet mellan glid och fäste!