Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Feelmax

Barfotaskor tillverkade i Finland!

Äntligen hos Northsport, barfotaskor från östra Finland! Feelmax grundades 1993 med målet att ta fram produkter för att främja hälsosamma fötter med idén om att en människas välbefinnande startar där. Deras första produkter var tåsockar. 2006 började man producera barfotaskor. Användarupplevelsen var positiv men motståndet från butikerna var hårt, det var svårt att ändra på gamla vanor och väl uppbyggda och dämpade skor var i fokus under denna tid.

Lyckligtvis så började fler människor finna fördelarna med barfotaskor. Flera studier och forskning tyder på att det inte finns några fördelar med att skydda fötterna i stötdämpande skor utan att kroppen i själva verket själv klarar att handskas med detta. Efter att Christopher McDougall's bok "Born to Run" släpptes 2009 så fick barfotaskorna en boom, framförallt i USA.

Feelmax grundar sitt märke på idén om att vi gått barfota i fyra miljoner år och på bara några århundraden började använda någonting som kallades för "skor" för att på ytterligare ett årtionde skydda fötterna i extremt dämpade och uppbyggda skor. Feelmax vill gå tillbaka till människans rötter och nyttja våra perfekt designade fötter.

Feelmax innehar idag  flera patent och patentansökningar, och skokonceptet har fått flera innovationspriser. Många anmärkningsvärda förbättringar har gjorts av det ursprungliga skokonceptet, men den ursprungliga idén finns fortfarande kvar!