Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Elpex Wasa Evolution

  • 3 499 kr
  • 2 599 kr


I lager

Världens mest sålda rullskida (Wasa 610) nu vidareutvecklad med Evolutionstomme! Det bästa taget från de nya modellerna med mjukare stomme som dämpar din åkning men med Wasans bredare hjul för stabilitet.

Fantastiskt fina rullskidor som går mjukt även på dåligt underlag. Den patentsökta hjulupphängningen sitter i gafflarna och låter gafflarna röra sig några mm efter underlaget. Fungerar mycket bra! 

Fantastisk rullskida och troligtvis de skönaste klassiska skidor vi testat. Mycket bra åkkänsla! Skidlik känsla, stabil och lätthanterlig. I ett rullskidtest fick Evoultion X 52 av 55 poäng i kategorin vibrationsdämpning. På Wasa Evolution är det bredare hjul vilket ger ännu komfortablare åkning. Stomme av kompositmaterial. 

Specifikationer:

  • Hjulbredd: 50mm
  • Hjuldiameter: 70mm
  • Längd: 770cm
  • Vikt: 2 kg

Elpex rullmotstånd:

2 - Normalrull
3 - Trögt rull
4 - Extra trögt rull

Northsport tipsar om rullmotstånd: De flesta kan åka med motstånd 3, även nybörjare. Vi anser att detta rullmotståmd är det som är mest "skidlikt" då det går väldigt lätt med 2:or. Har man för lätta rull så blir det svårare i utförsbackar m.m. och träningsbelastningen kan bli för lätt. Ska man börja åka med det tyngsta rullmotståndet som är 4:or så borde man ha haft 3:or innan och känner att man verkligen vill ha tyngre! Om man ska tävla så är det bra att veta att de flesta rullskidtävlingar arrangeras på 2:or, ibland erbjuds lånerullskidor till de tävlande men inte alltid och då behöver man ha egna rullskidor med 2:or.

Information om bindningar:

Rottefella Rollerski
Specialanpassad bindning för rullskidor. Passar alla skor med NNN-sula eller motsvarande (Alpina, Salomon Prolink, Fischer, Madshus, Rossignol, Atomic Prolink m.fl.). Bindningen är bred för stabilitet och specialutvecklad för att tåla påfrestningen vid rullskidåkning. Bindningen säkras med skruv ned i rullskidan så du står lågt och får en bra känsla och upplevelse av åkningen.

Salomon Prolink
Passar alla skor med Salomons Prolinksula och Rottefellas NNN-sula (Alpina, Salomon Prolink, Fischer, Madshus, Rossignol, Atomic Prolink m.fl.). Denna bindning gör så att du kommer nära skidan vilket ger känsla och stabilitet. Sitter säkert då den skruvas fast i skidan.


Elpex Evolution X

3 499 kr 2 799 kr

Elpex Team 480

2 499 kr 1 799 kr

Elpex Evolution V

3 499 kr 2 799 kr