Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Elpex Team 610

  • 2 649 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Lätt och väldigt fin aluminiumskida!

Lätt aluminiumskida. Den passar såväl motionärer som elitåkare. Enkel att hantera. Låg profil på stommen gör att de är stabila. Hjul till Team 610 finns med både standard, trögt rullmotstånd och mycket trögt motstånd. 

Team 610 är en perfekt skida att välja om du ska tävla på rullskidor. Elpex 2:or går mycket lätt och skidans stabilitet är perfekt vid tävling! 

Specifikationer:

  • Hjulbas: 700mm
  • Vikt/par: 1,9kg
  • Hjulbredd: 40mm
  • Hjuldiameter: 70mm

Elpex rullmotstånd:

  • 2 - Normalrull
  • 3 - Trögt rull
  • 4 - Extra trögt rull

Northsport tipsar om rullmotstånd: De flesta kan åka med motstånd 3, även nybörjare. Vi anser att detta rullmotståmd är det som är mest "skidlikt" då det går väldigt lätt med 2:or. Har man för lätta rull så blir det svårare i utförsbackar m.m. och träningsbelastningen kan bli för lätt. Ska man börja åka med det tyngsta rullmotståndet som är 4:or så borde man ha haft 3:or innan och känner att man verkligen vill ha tyngre! Om man ska tävla så är det bra att veta att de flesta rullskidtävlingar arrangeras på 2:or, ibland erbjuds lånerullskidor till de tävlande men inte alltid och då behöver man ha egna rullskidor med 2:or.

Information om bindningar:

Rottefella Rollerski
Specialanpassad bindning för rullskidor. Passar alla skor med NNN-sula eller motsvarande (Alpina, Salomon Prolink, Fischer, Madshus, Rossignol, Atomic Prolink mfl.). Bindningen är bred för stabilitet och specialutvecklad för att tåla påfrestningen vid rullskidåkning. Bindningen säkras med skruv ned i rullskidan så du står lågt och får en bra känsla och upplevelse av åkningen.

Salomon Prolink
Passar alla skor med Salomons Prolinksula och Rottefellas NNN-sula (Alpina, Salomon Prolink, Fischer, Madshus, Rossignol, Atomic Prolink mfl.).
Denna bindning gör så att du kommer nära skidan vilket ger känsla och stabilitet. Sitter säkert då den skruvas fast i skidan.