Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Elpex Evolution X

  • 3 499 kr
  • 2 799 kr


I lager

Rullskida helt i komposit för den kräsne rullskidåkaren som inte nöjer sig med annat än det bästa!

Fantastiskt fina rullskidor som går mjukt även på dåligt underlag. Den patentsökta hjulupphängningen sitter i gafflarna och låter gafflarna röra sig några mm efter underlaget. Tillsammans med den något sviktande stommen får du mycket bra dämpning och lugnare åkning. Elpex Evolution X är dessutom väldigt riktningsstabil.

Samma hjul som på Elpex Team!

I ett rullskidtest fick Evoultion X 52 av 55 poäng i kategorin vibrationsdämpning. Vi rekommenderar Evolution X för åkare på 70-90kg.

Specifikationer:

  • Hjulbredd: 40mm
  • Hjuldiameter: 70mm
  • Längd: 770cm
  • Vikt: 2 kg

 Elpex rullmotstånd:

  • 2 - Normalrull
  • 3 - Trögt rull
  • 4 - Extra trögt rull

Northsport tipsar om rullmotstånd: De flesta kan åka med motstånd 3, även nybörjare. Vi anser att detta rullmotståmd är det som är mest "skidlikt" då det går väldigt lätt med 2:or. Har man för lätta rull så blir det svårare i utförsbackar m.m. och träningsbelastningen kan bli för lätt. Ska man börja åka med det tyngsta rullmotståndet som är 4:or så borde man ha haft 3:or innan och känner att man verkligen vill ha tyngre! Om man ska tävla så är det bra att veta att de flesta rullskidtävlingar arrangeras på 2:or, ibland erbjuds lånerullskidor till de tävlande men inte alltid och då behöver man ha egna rullskidor med 2:or.

Information om bindningar:

Rottefella Rollerski
Specialanpassad bindning för rullskidor. Passar alla skor med NNN-sula eller motsvarande (Alpina, Salomon Prolink, Fischer, Madshus, Rossignol, Atomic Prolink m.fl.). Bindningen är bred för stabilitet och specialutvecklad för att tåla påfrestningen vid rullskidåkning. Bindningen säkras med skruv ned i rullskidan så du står lågt och får en bra känsla och upplevelse av åkningen.

Salomon Prolink
Passar alla skor med Salomons Prolinksula och Rottefellas NNN-sula (Alpina, Salomon Prolink, Fischer, Madshus, Rossignol, Atomic Prolink m.fl.). Denna bindning gör så att du kommer nära skidan vilket ger känsla och stabilitet. Sitter säkert då den skruvas fast i skidan.


Elpex Wasa Evolution

3 499 kr 2 599 kr

Elpex Team 480

2 499 kr 1 799 kr

Elpex Evolution V

3 499 kr 2 799 kr