Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Åsnes Nansen WL/FL

  • 4 999 kr
  • 4 499 kr

I lager

Åsnes Nansen WL/FL Turskida för varierad terräng

Lättsvängd fjällskida för varierad terräng! Nansen är optimal för aktiva turåkare som färdas i varierande terräng. Vallningsfria tack vare fiskfjällen på undersidan. Detta är en bred fjällskida med markerad midja och bra flytegenskaper. Full stålkant och måttligt spann för dem som både vill åka utför och gå på tur. Avsedd för utmanande turer och djup och tung snö.

FL-systemet gör det smidigt att fästa korta stighudar för att få extra fäste på turer uppför fjället. Den markerade midjan och låga vikten gör att skidan är lättsvängd. Detta är en modell som ger stor åkglädje på hela fjället!

OBS! Köper du skidan med bindning monterar vi självklart dessa helt kostnadsfritt. 
Meddela oss i sådant fall genom att skriva in den storlek du har på pjäxan.

Egenskaper för Åsnes Nansen WL/FL

  • Stålkant
  • Fellelås (fäste för stighudar)
  • Vallningsfria
  • Något bredare modell
  • Träkärna av poppel
  • Bredd: 76-56-66 mm
  • Notera att skidorna säljs omonterade utan bindning. Komplettera gärna med Rottefellas BC Manuell!

Längd:

Skidlängden bestäms utifrån kroppslängd och vikt. Tabellen bland bilderna är tänkt som ett hjälpmedel och bör inte följas slaviskt. Skidförmåga, terräng, vikt, packning och individuella behov/vanor är faktorer som påverkar valet av längd. Att resa i tuff terräng kräver kortare skidor än öppna fjällvidder. För nybörjare blir det ofta lättare med korta skidor. Går man bara i upptrampade spår spelar längden liten roll vad gäller hur bra/dåligt man flyter i snön, då är det istället spännvidden som är viktig. Om personen är lättare än genomsnittet bör användaren överväga kortare skidor, och vice versa om personen är tyngre. Åker du ofta med tunga redskap bör skidorna vara lite längre.

Rottefella BC Magnum:

Den kraftigaste BC-bindningen från Rottefella. Den har en bredare platta, ett koncept som är taget från racing-bindningarna, som ger med stabilitet. Utformad för att öka kontaktytan mellan bindningens platta och pjäxans sula, vilket ger optimal stabilitet och kontroll. Framtagen för bredare skidor men fungerar även på smalare skidor ner till 52 mm bredd. Ska du åka ute i vildmarken med breda skidor är detta bindningen för dig. Kraftig manuell låsmekanism som gör det mycket enkelt att kliva i och ur bindningen.


OBS! Väljer du att köpa en skida där vi monterar bindning väljer du samtidigt bort möjligheten till öppet köp eller byte, då varan i och med monteringen specialanpassats till dig.