Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Åsnes Combat Nato Jeger

  • 5 699 kr
  • 4 899 kr

I lager

Ultralätt och rejäl turskida med hel stålkant! 

 Vallbart spann och Åsnes patenterade fäste för korta stighudar. Speciellt framtagen för norska försvaret i syfte att ha skidor som tål fjällets alla utmaningar. Ger optimal säkerhet utför och uppför på vinterns alla underlag! Den ultimata turskidan? Att norska försvaret väljer denna säger en hel del!

Dessa skidor har Titanal-förstärkt fäste för bindningen. Dessutom har de en fräst yta i belaget anpassad för X-skin NATO med metallfäste vilket säkerställer minskad friktion mot snön. Denna modell har också ett hål i skidans bakkant som kan användas för att fästa kortfällen säkert, genom att plugga den ordentligt i bakkanten så att fällen inte lossnar vid till exempel extrema temperaturer. 

Om du vill få ut det mesta av Åsnes korta stighudar rekommenderar de att du använder en smal fäll (X-skin 45mm Mohair) för skidåkning i kallföre och platt terräng. Töföre och brant terräng kräver en bredare fäll (X-skin 58mm Nylon).

OBS! Köper du skidan med bindning monterar vi självklart dessa helt kostnadsfritt. 
Meddela oss i sådant fall genom att skriva in den storlek du har på pjäxan.

Egenskaper för Åsnes Combat Nato Jeger

  • Hel stålkant 
  • Vallbart spann
  • Fellelås
  • Kärna av poppel och titan
  • Bredd: 84-62-74 mm
  • Notera att skidorna säljs omonterade utan bindning. Komplettera gärna med Rottefellas BC Magnum.

Längd:

Skidlängden bestäms utifrån kroppslängd och vikt. Tabellen bland bilderna är tänkt som ett hjälpmedel och bör inte följas slaviskt. Skidförmåga, terräng, vikt, packning och individuella behov/vanor är faktorer som påverkar valet av längd. Att resa i tuff terräng kräver kortare skidor än öppna fjällvidder. För nybörjare blir det ofta lättare med korta skidor. Går man bara i upptrampade spår spelar längden liten roll vad gäller hur bra/dåligt man flyter i snön, då är det istället spännvidden som är viktig. Om personen är lättare än genomsnittet bör användaren överväga kortare skidor, och vice versa om personen är tyngre. Åker du ofta med tunga redskap bör skidorna vara lite längre.

Rottefella BC Magnum:

Den kraftigaste BC-bindningen från Rottefella. Den har en bredare platta, ett koncept som är taget från racing-bindningarna, som ger med stabilitet. Utformad för att öka kontaktytan mellan bindningens platta och pjäxans sula, vilket ger optimal stabilitet och kontroll. Framtagen för bredare skidor men fungerar även på smalare skidor ner till 52 mm bredd. Ska du åka ute i vildmarken med breda skidor är detta bindningen för dig. Kraftig manuell låsmekanism som gör det mycket enkelt att kliva i och ur bindningen.


OBS! Väljer du att köpa en skida där vi monterar bindning väljer du samtidigt bort möjligheten till öppet köp eller byte, då varan i och med monteringen specialanpassats till dig.


Åsnes Nansen WL/FL

4 999 kr 4 499 kr