Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Åsnes Cecilie WL/FL

  • 5 299 kr
  • 4 799 kr

I lager

Åsnes Cecilie WL/FL Turskidor

Åsnes Cecilie har utvecklats i samarbete med Cecilie Skog. Bra bredd och midja  gör skidan lättsvängd med bra flytande egenskaper. Skidan har fullängds-stålkant, ett moderat gåspann som är anpassad för kvinnor. Fiskfjällen gör att du slipper tänka på fästet i platt terräng eller lättare klättring. Vid brantare klättring är det lätt att montera Åsnes korta stighudar X-skin som finns i många olika bredder och material. Detta är en trevlig och optimal skida för lättare personer!

FL-systemet gör det smidigt att fästa korta stighudar för att få  extra fäste på turer uppför fjället. Den markerade midjan och låga  vikten gör att skidan är lättsvängd, en modell som ger stor åkglädje på  hela fjället. 

OBS! Köper du skidan med bindning monterar vi självklart dessa helt kostnadsfritt.  
Meddela oss i sådant fall genom att skriva in den storlek du har på pjäxan.

Egenskaper för Åsnes Cecilie WL/FL

  • Hel stålkant
  • Träkärna
  • Fäste för korta stighudar
  • Vallningsfria med räfflad belag under foten
  • Bredd: 76-56-66 mm
  • Notera att skidorna säljs omonterade utan bindning. Komplettera gärna med Rottefellas BC Manuell

Längd:

Skidlängden bestäms utifrån kroppslängd och vikt. Tabellen bland bilderna är tänkt som ett hjälpmedel och bör inte följas slaviskt. Skidförmåga, terräng, vikt, packning och individuella behov/vanor är faktorer som påverkar valet av längd. Att resa i tuff terräng kräver kortare skidor än öppna fjällvidder. För nybörjare blir det ofta lättare med korta skidor. Går man bara i upptrampade spår spelar längden liten roll vad gäller hur bra/dåligt man flyter i snön, då är det istället spännvidden som är viktig. Om personen är lättare än genomsnittet bör användaren överväga kortare skidor, och vice versa om personen är tyngre. Åker du ofta med tunga redskap bör skidorna vara lite längre.

Rottefella BC Magnum:

Den kraftigaste BC-bindningen från Rottefella. Den har en bredare platta, ett koncept som är taget från racing-bindningarna, som ger med stabilitet. Utformad för att öka kontaktytan mellan bindningens platta och pjäxans sula, vilket ger optimal stabilitet och kontroll. Framtagen för bredare skidor men fungerar även på smalare skidor ner till 52 mm bredd. Ska du åka ute i vildmarken med breda skidor är detta bindningen för dig. Kraftig manuell låsmekanism som gör det mycket enkelt att kliva i och ur bindningen.


OBS! Väljer du att köpa en skida där vi monterar bindning väljer du samtidigt bort möjligheten till öppet köp eller byte, då varan i och med monteringen specialanpassats till dig.  


Åsnes Nansen WL/FL

4 999 kr 4 499 kr