Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Åsnes Breidablikk Hunter WL/FL

  • 4 699 kr
  • 4 299 kr

I lager

Åsnes Breidablikk Hunter WL/FL Turskida för dig som gärna har med sig hunden!

Åsnes  Breidablikk Hunter WL/FL utan stålkant utvecklades för dem som jagar  med hundar - eller för dem som helt enkelt vill ha sällskap med en hund  på resorna till fjället. Räfflad undersida med möjlighet till stighud.  Bred och med bra bärighet. Passar perfekt på fjället i jakten på  ripan. Skidan är lätt att hantera i utmanande terräng, dess tjocklek på 22 mm tillsammans med den mjukare toppen gör den enkel att svänga med.

Åsnes FL-system

FL-systemet  är Åsnes eget patenterade stighud-sytem. Åsnes skidor som har  FL-systemet har färdiga spår under skidan där de korta Åsnes-stighudarna  lätt kan fästas in. Eftersom de endast sitter fast mitt under skidan  går dem att behålla på under varierad terräng och när det ska gå fortare  utför är de lätta att ta av. Stighudarna ligger väldigt tight mot  skidan som gör att snö mellan skidan och hudarna aldrig är ett problem.  Systemet ger både bra fäste och glid. De  flesta väljer just Åsnes skidor med beteckningen FL som betyder att de  kommer med det inbyggda FL-systemet. Skinhuden kommer inte med skidan  utan säljs separat och finns som Mohair eller Nylon. Detta är perfekt  för dig som inte vill bry sig om vallning och ger en bra, enkel,  pålitlig kombination.

OBS! Köper du skidan med bindning monterar vi självklart dessa helt kostnadsfritt.  
Meddela oss i sådant fall genom att skriva in den storlek du har på pjäxan.

Egenskaper Breidablikk Hunter WL/FL:

  • Fellelås (fäste för stighudar)
  • Vallningsfria tack vare räfflad undersida
  • Utan stålkant - lämplig för turer med hund
  • Mjukare topp
  • Kärna av poppel
  • Bredd: 86-62-74 mm

Längd:

Skidlängden bestäms utifrån kroppslängd och vikt. Tabellen bland bilderna är tänkt som ett hjälpmedel och bör inte följas slaviskt. Skidförmåga, terräng, vikt, packning och individuella behov/vanor är faktorer som påverkar valet av längd. Att resa i tuff terräng kräver kortare skidor än öppna fjällvidder. För nybörjare blir det ofta lättare med korta skidor. Går man bara i upptrampade spår spelar längden liten roll vad gäller hur bra/dåligt man flyter i snön, då är det istället spännvidden som är viktig. Om personen är lättare än genomsnittet bör användaren överväga kortare skidor, och vice versa om personen är tyngre. Åker du ofta med tunga redskap bör skidorna vara lite längre.

Rottefella BC Magnum:

Den kraftigaste BC-bindningen från Rottefella. Den har en bredare platta, ett koncept som är taget från racing-bindningarna, som ger med stabilitet. Utformad för att öka kontaktytan mellan bindningens platta och pjäxans sula, vilket ger optimal stabilitet och kontroll. Framtagen för bredare skidor men fungerar även på smalare skidor ner till 52 mm bredd. Ska du åka ute i vildmarken med breda skidor är detta bindningen för dig. Kraftig manuell låsmekanism som gör det mycket enkelt att kliva i och ur bindningen.


OBS! Väljer du att köpa en skida där vi monterar bindning väljer du samtidigt bort möjligheten till öppet köp eller byte, då varan i och med monteringen specialanpassats till dig.  


Åsnes Combat Nato Jeger

5 699 kr 4 899 kr