Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Åsnes Amundsen Fram BC Ski WL/FL

 • 4 299 kr
 • 3 799 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Mer om Åsnes Amundsen Fram BC Ski WL/FL

Optimala turskidor för långa fjällturer i ospårad terräng - Amundsen är ofta förstahandsvalet vid krävande expeditioner!

Åsnes storsäljare, smal nog till att passa turspår också. Detta är samma skida som ”vanliga” Amundsen fast med vallningsfri räfflad undersida med möjlighet till skinhud. Fiskfjällsmönster i belaget ger gott om fäste i alla förhållanden, utan att du behöver valla skidan. Denna modell har något hårdare spann vilket ger ett lite bättre glid och samtidigt ett bra fäste med ryggan påtagen. Passar lika bra på leden som att åka i ospårad terräng med pulka och/eller ryggsäck. Denna skida har också "fellelås" som komplement till den räfflade undersidan. Åsnes FL-system gör det enkelt att blixtsnabbt fästa korta stighudar mitt under skidan. Du fäster enkelt en på och avtagbar skinhud vid behov när du är ute och åker. 

Skidorna får sitt namn från polarforskaren och upptäckaren Roald Amundsen (1872-1928), som var den första mannen att nå både syd- och nordpolen. Han navigerade Nordvästpassagen och var en pionjär i användandet av luftskepp och flygplan inom polarforskningen. Många av hans expeditioner gjordes med polarfartyget “Fram”, som ägdes av upptäckaren Frijdtof Nansen.

Egenskaper Amundsen Fram WL/FL:

 • Stålkant hela vägen
 • Stepbelag - Räfflad undersida
 • Fellelås för extra skinhudar
 • Bredd: 67-57-62 mm
 • Vikt: 1010g per skida (201cm)
 • Längder: 170 – 208 cm
 • Vikt: 2.150 g. (201 cm)
 • Fellelås inkluderat: Ja (Stighudar kan köpas separat)
 • Belag: Vallningsbart 

Åsnes FL-system:

FL-systemet är Åsnes eget patenterade stighud-sytem. Åsnes skidor som har FL-systemet har färdiga spår under skidan där de korta Åsnes-stighudarna lätt kan fästas in. Eftersom de endast sitter fast mitt under skidan går dem att behålla på under varierad terräng och när det ska gå fortare utför är de lätta att ta av. Stighudarna ligger väldigt tight mot skidan som gör att snö mellan skidan och hudarna aldrig är ett problem. Systemet ger både bra fäste och glid.
De flesta väljer just Åsnes skidor med beteckningen FL som betyder att de kommer med det inbyggda FL-systemet. Skinhuden kommer inte med skidan utan säljs separat och finns som Mohair eller Nylon. Detta är perfekt för dig som inte vill bry sig om vallning och ger en bra, enkel, pålitlig kombination.

Obs! Kom ihåg att köpa till stighudar!

Längd:

Skidlängden bestäms utifrån kroppslängd och vikt. Tabellen bland bilderna är tänkt som ett hjälpmedel och bör inte följas slaviskt. Skidförmåga, terräng, vikt, packning och individuella behov/vanor är faktorer som påverkar valet av längd. Att resa i tuff terräng kräver kortare skidor än öppna fjällvidder. För nybörjare blir det ofta lättare med korta skidor. Går man bara i upptrampade spår spelar längden liten roll vad gäller hur bra/dåligt man flyter i snön, då är det istället spännvidden som är viktig. Om personen är lättare än genomsnittet bör användaren överväga kortare skidor, och vice versa om personen är tyngre. Åker du ofta med tunga redskap bör skidorna vara lite längre.

Rottefella BC Magnum:

Den kraftigaste BC-bindningen från Rottefella. Den har en bredare platta, ett koncept som är taget från racing-bindningarna, som ger med stabilitet. Utformad för att öka kontaktytan mellan bindningens platta och pjäxans sula, vilket ger optimal stabilitet och kontroll. Framtagen för bredare skidor men fungerar även på smalare skidor ner till 52 mm bredd. Ska du åka ute i vildmarken med breda skidor är detta bindningen för dig. Kraftig manuell låsmekanism som gör det mycket enkelt att kliva i och ur bindningen.

OBS! Skidorna skickas utan monterad bindning. Köper du bindning och vill ha dessa monterade går detta bra.  Meddela oss i sådant fall genom att skriva in den storlek du har på pjäxan. 

OBS! Väljer du att köpa en skida där vi monterar bindning väljer du samtidigt bort möjligheten till öppet köp eller byte, då varan i och med monteringen specialanpassats till dig.  


Åsnes Combat Nato Jeger

5 699 kr 4 899 kr

Åsnes Nansen WL/FL

4 999 kr 4 499 kr