Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Swenor Fibreglass Classic

  • 3 599 kr
  • 2 499 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Stabil och fin rullskida som används av många elitåkare. Swenor har även varit svenska längdlandslagets val under de senaste säsongerna (21/22 och 22/23).

Swenor Fibreglass är en stabil skida som har en bra dämpande förmåga. Fibreglass har sett likadan under många år just för att så många varit nöjd med åkkänslan. Swenor Fibreglass är ett säkert kort om du är osäker på vad du ska välja. Blir aldrig fel oavsett om du är nybörjare, duktig motionär eller elit. 

  • Hjuldiameter: 70 mm
  • Hjulbredd: 45 mm
  • Vikt: 2150 g
  • Längd: 730 mm

Northsport tipsar om rullmotstånd: De flesta kan åka med motstånd 3, även nybörjare. Vi anser att detta rullmotståmd är det som är mest "skidlikt" då det går väldigt lätt med 2:or. Har man för lätta rull så blir det svårare i utförsbackar m.m. och träningsbelastningen kan bli för lätt. Ska man börja åka med det tyngsta rullmotståndet som är 4:or så borde man ha haft 3:or innan och känner att man verkligen vill ha tyngre! Om man ska tävla så är det bra att veta att de flesta rullskidtävlingar arrangeras på 2:or, ibland erbjuds lånerullskidor till de tävlande men inte alltid och då behöver man ha egna rullskidor med 2:or.

Information om bindningar:

Salomon Prolink
Passar alla skor med Salomons Prolinksula och Rottefellas NNN-sula (Alpina, Salomon Prolink, Fischer, Madshus, Rossignol, Atomic Prolink m.fl.). Denna bindning gör så att du kommer nära skidan vilket ger känsla och stabilitet. Sitter säkert då den skruvas fast i skidan.