Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Storleksguide Vibram FiveFingers

De olika modellerna från FiveFingers är väldigt lika varandra i storlek och känner du att du har hittat rätt storlek på FiveFingers kan du fortsätta köra på den storleken. FiveFingers går ut sig en del med tiden om de är väldigt tighta från början. Det brukar oftast vara bäst att utgå från normal storlek, den storlek du oftast använder och sedan välja samma storlek eller en storlek mindre (på W's FiveFingers går sällan någon ner i storlek). Utgå därför från din normala storlek, annars blir det lätt fel då det finns många olika mätmetoder.

Exempel FiveFingers herr: Oftast storlek 43 på vanliga skor, ibland 44. Storlek 43 på FiveFingers passar då mest troligt bra. Storlek 42 om de önskas att sitta riktigt tight. De flesta skulle nog gilla känslan av att de sitter hyfsat tight som 43 förmodligen skulle göra.

Exempel FiveFingers dam: Oftast storlek 38 på vanliga skor, ibland 37. Storlek 38 på FiveFingers passar då mest troligt bra. På damstorlekarna går sällan någon ner i storlek.

Hur ska FiveFingers sitta?

De flesta gillar att de sitter relativt tight, stortån brukar vara den tå som avgör. Några tår brukar dock ändå ha lite luft kvar och det gör inte så mycket. Sitter stortån så tight att tån åker ut på sidan på det mjuka tyget så är de nästan för tighta även om går de ut sig en del.

Guide för att FÖRLÄNGA EN TÅ på FiveFingers