Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Storleksguide Altra

Vi på Northsport har sålt Altra-skor i många år, de är ett perfekt alternativ till de barfotaskor vi säljer från bl.a. FiveFingers och VivoBarefoot. Altra har alltid noll drop mellan häl och tå och har en bred tåbox, precis som vi tycker en sko ska vara! Generellt upplever vi Altra som väldigt normala i storlek. Det kan skilja några millimeter mellan olika modeller, även bredden i tåboxen kan skilja en aning. Har du frågor om någon modell så kan du gärna maila och fråga oss, vi mäter gärna skorna åt dig!


  

Altras historia

Tanken  om Altra grundlades i bakrummet på en löpbutik i Orem Utah. Grundarna var elitlöpare och butikspersonal från stans främsta löpbutik. De sökte  efter en sko som kunde hjälpa löparen att springa så naturligt som  möjligt. Efter testning och videoanalyser kom man fram till att marknaden saknade en sko som hade dessa egenskaper. Man började utveckla  en sko med nolldrop och bred tåbox samt bra stötdämpning. Idén var att  skapa en löpsko som främjar en bra löpteknik, minskar skador och är bekväm. Det som startades som experimenter och modifieringar på löpskor  har utvecklats till det unika skovarumärket som erbjuder en stötdämpande  Zero Drop™ sula och en FootShape™ tåbox. Denna innovativa combo främjar en löpteknik med lägre kollisionskrafter och låter foten arbeta i en  naturlig position oavsett terräng.

Bredare tåbox

Traditionella  löpskor och skor i allmänhet har en spetsig framdel som klämmer tårna och motverkar naturliga positioner. Det leder till slitning och skador  som är besvärliga, till exempel skador som Hallux valgus, Hammer toe,  Plantar faciitis är ofta relaterade till felaktiga positioner i foten. Altras FOOTSHAPE™ TÅBOX gör att tårna kan slappna av och sprida sig  naturlig och stortån kan vara i en rak position. Den naturliga  positionen hjälper till med stabilitet i varje steg samt skapar en mer kraftfull toe-off där hela framfoten används i stegets slutfas. Helt enkelt får dina fötter arbetsutrymmet som behövs.

Zero Drop

För  flera år sedan började en av Altras grundare Golden Harper smälta ut yttersulor och avlägsna extra höjningen från sina traditionella löpskor  och limmade tillbaka sulan. Utseendet på skon var inte den finaste men  det fungerade och till slut började kunder fråga efter Goldens modifikationer till sina nyköpta skor. Termen Zero Drop™ var tänkt att  beskriva den horisontella balansen mellan framfot och häl, som även  skapade en viktbalans i hela kroppen. Såväl fötter, ben, rygg och hela kroppsställningen inverkas av skorna och kollisionskrafter rör sig längs hela kroppen när vi rör på oss. En nolldrop sko förstärker även  akillessenan och de lägre vadmusklerna som har försvagats under en  livstid att springa och vistas i höga klackar.

Speciellt anpassade för kvinnors fötter (Fit4Her)

Kvinnors  fötter skiljer sig anatomiskt från mäns fötter och bör därför ha en sko som är annorlunda utformad. Kvinnor har normalt en smalare häl och mellanfot, högre vrist och längre fotvalv. Även om detta alltid har  varit ett faktum har traditionella löpskomärken valt att skapa identiska  modeller för män och kvinnor. Altra är det första löpskomärket som designar ett helt sortiment av specifika skor för kvinnor. Alla damskor är byggda utifrån den unika formen på en kvinnas fot. Könsspecifik design kombinerad med en full dämpad Zero Drop ™ -plattform och FootShape ™ tåbox håller en kvinnas fot i en naturlig, avslappnad position under hela löppasset.

Bilden nedan illustrerar skillnaderna mellan en kvinnas fot kontra en mans fot.