Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Barfotaskornas fördel vid problem med fötter, knän och leder!

|1/01, 2023

Barfotaskornas fördel vid problem med fötter, knän och leder!

Northsport listar några fördelar med att använda barfotaskor om man har problem med fötter, leder eller knän. Med barfotaskor syftar vi främst på skor med ingen höjdskillnad mellan häl och tår och med bred tåbox. Vill man ha ännu fler fördelar bör man titta på skor med riktigt tunn sula, t.ex. skor från VivoBarefoot och Feelmax! Här är de främsta fördelarna ifall man har problem med fötter, leder och knän:

  1. Barfotaskor ger en mer naturlig gångstil, vilket kan lindra smärta och värk i fötter, leder och knän.

  2. De kan hjälpa till att förbättra balansen och koordinationen, vilket kan vara bra för personer som har svårt att hålla balansen på grund av artrit eller andra stela leder.

  3. Barfotaskor kan också hjälpa till att förbättra styrkan i fötterna och vadmusklerna, vilket kan vara bra för personer som har svaga fötter eller har svårt att stå på ett jämnt underlag.

  4. Tjockare barfotaskor/naturliga skor från t.ex. Altra med noll mm nivåskillnad och bred tåbox har en mjuk sula som ger bra dämpning, vilket kan vara bra för personer med knä- eller höftproblem som behöver extra stöd.

  5. Barfotaskor kan också hjälpa till att förbättra blodcirkulationen i fötterna, vilket kan vara bra för personer med dålig blodcirkulation eller som har svårt att hålla värmen i fötterna.

Det är viktigt att komma ihåg att alla är olika och vad som fungerar för en person kan inte nödvändigtvis fungera för en annan. Vi på Northsport tror dock att alla har fördelar av att använda noll mm drop och bred tåbox! Sedan kan man välja olika tjocklek på sulan beroende på ens förutsättningar. Läs mer på Northsports guide till barfotaskor!

Ifall du vill beställa barfotaskor har vi dem här:

Barfotaskor för män

Barfotaskor för kvinnor

Läs gärna även vår guide till att välja rätt skostorlek när du beställer skor!