Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Saker att tänka på när du börjar springa i barfotaskor

|10/11, 2022

Saker att tänka på när du börjar springa i barfotaskor


  1. Börja långsamt: När du börjar springa i barfotaskor är det viktigt att inte öka distansen eller intensiteten för snabbt. Ge din kropp tid att vänja sig vid den nya typen av skor och gångstil.

  2. Var uppmärksam på din gångstil: När du springer i barfotaskor kan det kännas annorlunda än att springa i vanliga löparskor. Var uppmärksam på din gångstil och försök att landa på mitten- eller förfoten, istället för på hälen.

  3. Använd rätt teknik: När du springer i barfotaskor är det viktigt att använda rätt teknik för att undvika skador. Försök att landa på fötterna med en mjuk och stöttande gångstil.

  4. Öka distansen och intensiteten långsamt: När du känner att du har blivit mer bekväm med att springa i barfotaskor kan du börja öka distansen och intensiteten långsamt. Öka inte för snabbt, utan ge din kropp tid att vänja sig vid den nya gångstilen.

  5. Lyssna på din kropp: Om du känner smärta eller obehag när du springer i barfotaskor bör du lyssna på din kropp och vila tills du har återhämtat dig. Det är viktigt att du inte tvingar dig själv att springa om du inte känner att du är redo för det.

Det är viktigt att komma ihåg att alla är olika och vad som fungerar för en person kan inte nödvändigtvis fungera för en annan! Läs mer i vår guide till barfotaskor!

Ifall du vill beställa barfotaskor har vi dem här:

Barfotaskor för män

Barfotaskor för kvinnor

Läs gärna även vår guide till att välja rätt skostorlek när du beställer skor!