Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Löpning - världens bästa träningsform!

|1/09, 2022

Löpning - världens bästa träningsform!

Löpning är en enkel, billig och effektiv träningsform som passar de flesta. Oavsett om du är en erfaren löpare eller helt nybörjare kan löpning vara en bra träningsform för dig!

Bra för hjärtat och konditionen

  • Löpning är en hjärt- och konditionsträning par excellence. När du springer får hjärtat att pumpa hårdare, vilket ökar blodcirkulationen och hjälper till att stärka hjärtat. Löpning är dessutom ett bra sätt att förbättra konditionen, eftersom det kräver att du använder både lungor och muskler.

Förbättrar balans och koordination

  • Löpning kan också hjälpa till att förbättra balans och koordination. När du springer måste du anpassa stegen efter underlaget och förhålla dig till omgivningen, vilket kräver bra balans och koordination. Dessutom kan löpning hjälpa till att förbättra reaktionsförmågan, eftersom du måste vara beredd på att kunna anpassa dig snabbt till olika förhållanden.

Bra för hjärnan

  • Löpning är inte bara bra för kroppen, utan också för hjärnan. Många upplever att de blir mer alerta och koncentrerade efter en löptur, och det finns forskning som visar att löpning kan hjälpa till att förbättra minne och läsförmåga. Löpning kan också vara ett bra sätt att hantera stress och ångest, eftersom det kan hjälpa till att sänka stresshormoner och öka mängden av "feel-good" hormoner i kroppen.

Lätt att komma igång med

  • Löpning är enkelt att komma igång med. Allt du behöver är ett par löparskor och lite motivation. Du kan springa precis var du vill, och du behöver inte ens vara medlem på ett gym.

Bra för viktminskning

  • Löpning är också ett bra sätt att gå ner i vikt. När du springer förbränner du kalorier, och ju mer intensivt du tränar desto fler kalorier förbränner du. Löpning är dessutom ett bra sätt att öka förbränningen även efter träningen eftersom det kan öka muskelmassan och därmed öka basalomsättningen.

Möjlighet att variera träningen

  • Löpning erbjuder också möjlighet att variera träningen. Du kan välja att springa på olika underlag, till exempel grusväg, skogsstig eller asfalt och du kan också variera längden på löpturen. Du kan till exempel välja att springa korta intervaller med hög intensitet eller långa, lågintensiva löpturer.

Möjlighet att träna tillsammans

  • Löpning är också en träningsform som lämpar sig för att träna tillsammans. Du kan enkelt hitta löparpartners och träna tillsammans och det kan vara roligare och motiverande att springa tillsammans med andra.

Så om du vill ha en enkel, billig och effektiv träningsform som är bra för både kroppen och hjärnan är löpning absolut värt att testa. Oavsett om du är en erfaren löpare eller helt nybörjare kan löpning vara en bra träningsform för dig. Vi rekommenderar att man springer i skor med noll drop och bred tåbox då det är det mest naturliga för oss människor!

Det är viktigt att komma ihåg att alla är olika och vad som fungerar  för en person kan inte nödvändigtvis fungera för en annan! Läs mer i vår guide till barfotaskor!

Ifall du vill beställa barfotaskor har vi dem här:

Barfotaskor för män

Barfotaskor för kvinnor

Läs gärna även vår guide till att välja rätt skostorlek när du beställer skor!