Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Dubba dina favoritskor själv i vinter!

|21/12, 2022

Dubba dina favoritskor själv i vinter!

Vintern är här och med den kommer ofta kalla temperaturer, snö och is. För att kunna fortsätta träna och springa utomhus är det viktigt att ha rätt utrustning, och det gäller inte minst skorna. Dubbade skor kan göra stor skillnad när du ska springa på vintern, eftersom de ger extra grepp och stabilitet på isiga underlag. Vi har valt att ta in dubbar från BestGrip, de är välbeprövade och har fantastiskt bra kvalitet och är dessutom prisvärda!

Men varför ska man dubba sina skor själv, när man kan köpa färdigdubbad skor eller lämna in sina skor på en skoaffär för att få dem dubbade? Det finns flera anledningar till varför det kan vara bra att dubba skorna själv:

Anpassa dubbarna efter egna behov

  • När du dubbar skorna själv kan du välja exakt vilka dubbar du vill ha, och därmed anpassa dem efter dina egna behov. Vill du ha längre dubbar för mer stabilitet på snön, eller kortare dubbar för bättre grepp på isen? Med egen dubbning kan du välja precis det som passar dig bäst.

Enkelt att ta ut dubben när den inte behövs

  • Det är lätt och smidigt att ta ut dubben när den inte längre används och den lämnar minimalt med spår på skorna. Vi på Northsport har dubbat väldigt många par skor och aldrig upplevt att dubbar från BestGrip påverkat livslängden på skorna.

Placera dubben som du själv vill

  • Det är enkelt att placera dubben under skon och vi på Northsport tycker man ska ha 70% av dubb på framfot och resterande 30% kring hälen. Prova dig fram, testa att springa och gå med skorna och anpassa mönstret efter ditt eget behov och löpsteg!

Billigt och bra - du behöver inte köpa nya skor

  • Förutom orienteringsskor finns det ett väldigt begränsat utbud av dubbade skor, mestadels är det trånga och osköna Icebug-skor med mycket drop vilket vi på Northsport inte gillar. Ta istället dina favoritskor och dubba dem själv, då kan du använda dem även när det är halkigt ute! När du inte längre behöver dubben så tar du bara ut den.

Välj dubbar med bra kvalitet

  • När du dubbar själv kan du välja precis vilka dubbar du vill ha och därmed också ha bättre kontroll över kvaliteten. Väljer du högkvalitativa dubbar från BestGrip kan du vara säker på att de håller längre och ger  bättre grepp vilket kan vara värt det extra priset. De är dock väldigt prisvärda så det är ingen idé att titta på andra märken tycker vi! 

Att dubba skorna själv kan verka som en extra krånglighet, men med lite övning blir det lättare och du kan anpassa dubbarna precis som du vill ha dem. Så om du vill ha maximal grepp och stabilitet på vinterns underlag är det absolut värt att testa att dubba skorna själv!

Vi hoppas att detta blogginlägg kan ge dig lite inspiration och tips på varför det kan vara bra att dubba sina skor själv inför vinterlöpning. Dubbade skor kan göra stor skillnad när du ska springa på vintern så det är absolut värt att lägga lite tid på att anpassa dem efter dina behov.