Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Barfotaskor - det naturliga valet!

|6/09, 2022

Barfotaskor - det naturliga valet!

Människan har gått barfota i tusentals år, men de senaste decennierna har vi börjat gå allt mer på uppbyggda skor som är trånga och som lutar nedåt. Men har vi verkligen behövt dessa skor? Många tror att det är nödvändigt att skydda fötterna och ge dem stöd genom att bära skor, men det finns faktiskt många fördelar med att gå barfota.

För det första ger barfotaskor en mer naturlig gångstil. När vi går barfota använder vi fotens muskler och senor på ett mer naturligt sätt, vilket kan förebygga skador som fötter, knän och rygg. Dessutom ger barfotaskor en större frihet att röra sig och kan öka rörligheten i fötterna och anklarna.

För det andra är det bra för hälsan att gå barfota. Att gå barfota kan öka blodcirkulationen i fötterna, öka balans och koordination, samt stärka fotens muskler. Dessutom kan det minska risken för fotsvamp och andra fotproblem som kan uppstå på grund av att fötterna svettas och blir fuktiga inuti skor.

För det tredje kan barfotaskor vara mer hållbara och miljövänliga än vanliga skor. De behöver inte bytas ut så ofta eftersom de inte slits lika mycket som skor med hårda sulor, och de kräver inte samma mängd råvaror och energi att tillverka. Dessutom kan de enkelt tvättas och återanvändas, vilket kan bidra till att minska avfallet.

Så vad väntar du på? Ge barfotaskor en chans! De kan ge fördelar för både din hälsa och miljö, samt ge dig en mer naturlig gångstil. Så ta av dig skorna och njut av friheten och hälsan som barfotaskor erbjuder!

Det är viktigt att komma ihåg att alla är olika och vad som fungerar  för en person kan inte nödvändigtvis fungera för en annan! Läs mer i vår guide till barfotaskor!

Ifall du vill beställa barfotaskor har vi dem här:

Barfotaskor för män

Barfotaskor för kvinnor

Läs gärna även vår guide till att välja rätt skostorlek när du beställer skor!