Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

10 fördelar med barfotaskor!

|26/12, 2022

10 fördelar med barfotaskor!

Northsport listar tio fördelar med barfotaskor!

  1. Bättre hållning: Barfotaskor ger en mer naturlig fotposition vilket kan hjälpa till att förbättra hållningen och förebygga ryggproblem.

  2. Ökad muskelförstärkning: När du går barfota eller använder barfotaskor aktiveras fler muskler i fötterna och underbenen. Detta kan bidra till att förbättra balansen och styrkan i dessa områden.

  3. Förbättrad koordination: Barfotaskor kan hjälpa till att förbättra din koordination eftersom de ger en mer naturlig rörelse när du går och står.

  4. Minskar risken för skador: Eftersom barfotaskor ger en mer naturlig gångstil kan de bidra till att minska risken för olika skador, såsom fotledsartros och hälsporre.

  5. Ökat välbefinnande: Många människor upplever att de känner sig mer uppfriskade och välmående när de använder barfotaskor, kanske på grund av den ökade kontakten med marken och den naturliga gångstilen.

  6. Förbättrad blodcirkulation: Barfotaskor kan bidra till att förbättra blodcirkulationen i fötterna eftersom de ger mer frihet för foten att röra sig.

  7. Mer bekvämt: Barfotaskor är ofta mer bekväma att använda än traditionella skor eftersom de ger mer plats för foten att andas och röra sig.

  8. Ökad flexibilitet: Barfotaskor kan hjälpa till att förbättra flexibiliteten i fötterna och underbenen, eftersom de ger mer frihet för foten att röra sig.

  9. Minskar fotproblem: Barfotaskor kan bidra till att lindra olika fotproblem, såsom plantar fasciit (hälsporre) och metatarsalgia (ont i metatarsalbenen).

  10. Miljövänligare: Barfotaskor är oftast tillverkade av naturliga material vilket gör dem mer miljövänliga än skor gjorda av syntetiska material.

Fler fördelar är att de är lättare att packa ned på resa, de väger mindre än traditionella skor och framförallt ger de bättre rörelsefrihet. Sammantaget är barfotaskor en bra alternativ till traditionella skor och kan erbjuda många fördelar för hälsan och välbefinnandet!

Barfotaskor för män

Barfotaskor för kvinnor

Läs gärna även vår guide till att välja rätt skostorlek när du beställer skor!