Unikt sortiment. Löpning, skidåkning och äventyr!

Altra Lone Peak - Dam & Herr

Altra Lone Peak är utformad med komfort och prestanda i åtanke. Skon är konstruerad med en bredare tåbox för att ge utrymme för dina tår att röra sig naturligt och ge stöd åt fotvalvet. Mellansulan är utformad för att absorbera stötar och ge en jämn övergång från häl till tå under löpningens olika faser. När det kommer till trailskor är Altra Lone Peak en av de mest populära modellerna på marknaden idag. Med ett brett utbud av olika färger och storlekar för både dam och herr, är det ingen överraskning att denna sko har blivit en favorit bland löpare.

Altra lone peak för dam och herr

Altra lone peak är kanske Altra’s mest populära trail sko. Lone peak är en trailsko med Zero drop, med Zero drop menar vi att nivåskillnaden mellan häl och tå är 0mm. Noll drop gör att man får ett mer naturligt löpsteg och även en bättre hållning. Vi upplever att Altra Lone peak har en mellandämpad sula men markkontakten känns ändå riktigt bra, vilket är viktigt när man springer på tuffare stigar.

Vilka olika modeller av Altra Lone peak finns det?

Altra Lone peak finns i fyra olika modeller, du har Altra Lone peak som är originalet. Sen finns det Altra Lone peak hiker som är en lättare vandringssko med högre skaft och till sist har du Altra Lone peak all weather som finns både med högt och lågt skaft. Nedan har vi listat upp alla modeller men deras egenskaper och användningsområden.

Altra Lone peak 6

Altra Lone Peak 6 är den sjätte versionen av originalskon. Skon har en bred tåbox som ger utrymme för tårna att röra sig fritt. Detta minskar risken för skador och ökar stabiliteten. Sulan på skon ger bra grepp på både torra och våta ytor, vilket gör skon till ett bra val för löpare och vandrare.


Altra Lone peak 7

Altra Lone Peak 7 är den senaste versionen av skon och har några förbättringar från föregångaren. Skon har mer stöd vid hälpartiet och det är numera en del hårdplast runt hälpartiet för att skon ska vara styv och hålla foten på plats i tuff terräng. Detta gör att skon känns väldigt bra och ger extra stöd till foten. Sulan har också fått ett nytt mönster som ger ännu bättre grepp.


Altra Lone peak all weather low

Altra Lone Peak All Weather LOW är en version av originalskon, fast med en vattenavvisande ovandel. Detta gör skon perfekt för löpare och vandrare som inte vill låta regn och vatten stoppa dem från att fortsätta sin träning. Skon har samma bekväma passform och greppvänliga sula som originalskon, men med den extra fördelen av en vattenavvisande ovandel.


Altra Lone peak all weather mid

Altra Lone Peak All Weather MID är samma sko som Altra Lone Peak All Weather LOW fast med ett högre skaft som ger extra stöd och skydd för foten. Detta gör skon till en perfekt vandringssko för de som vill utforska tuffare terräng.


Altra Lone peak Hiker

Altra Lone Peak Hiker är en lätt och mångsidig vandringssko som du både kan använda från vandringsleden till staden i samma par. Skon har samma bekväma passform och slitstarka design som resten av Altra Lone Peak-serien, men är mer anpassad för vandring och promenader.

Mer information om Altra Lone peak

Lone peak storlek guide. Vi har skrivit en storleksguide om Altra Lone peak där vi också har inkluderat en storlekstabell där du kan jämföra din fotslängd mot tabellen.